Historia

Sinuhen juuret ovat 1930-luvun Lahdessa. Raili Valtari, joka oli pitkään johtanut Oululaisen kahvilatoimintaa Lahden alueella, päätti avata oman yksityisen kahvilan. Perusajatuksena oli moderni ja kansainvälinen kahvila jollaista Lahdessa ei oltu vielä nähty. Nämä kriteerit mielessä perustettiin Torikulma.

Toiminnan laajentuessa 1950-luvulla haettiin lisää tiloja ja Mariankadulle avattiin uusi kahvila joka sai nimekseen Sinuhe, Mika Waltarin kuuluisan kirjan mukaan. Sinuhesta muodostui nopeasti suosittu tapaamispaikka lahtelaisten keskuudessa. Tänne tultiin maistelemaan uusimpia suuren maailman herkkuja, joita ahkerana matkailijana tunnettu emäntä asiakkaillensa tarjosi. Minne muualle olisi Suomen ensimmäiset sähköovet asennettu kuin juuri Mariankadun Sinuheen.

1958 perheen omistuksessa ollut Oululainen Oy myytiin Fazerille. Tässä vaiheessa Sinuhesta oli jo kehittynyt vahva ja itsenäinen yksikkö jollaisena se myös haluttiin säilyttää. Parhaimmaksi ratkaisuksi katsottiin oman leipomotoiminnan aloittaminen.

Sinuhe-nimisiä kahviloita oli jo useampi, puitteet uudelle toiminnalle löydettiin Rauhankadun pisteestä jonne hankittiin ensimmäiset paistouunit.

Sukupolvivaihdoksen myötä 1970-luvulla, yrityksen siirtyessä äidiltä pojalle, kasvoi leipomotoiminta uusiin ulottuvuuksiin. Lahden Niemen kaupunginosaan rakennettiin uusi leipomo, jossa Sinuhe edelleen tänäkin päivänä sijaitsee.

Sinuhen menestys kautta aikojen on perustunut parhaiden raaka-aineiden käyttöön sekä aktiiviseen tuotesuunnitteluun. Myös tuoreus maun ohella on aina ollut tärkeää Sinuhelle.